Tips

Een powerbank is een mobiele oplader die al je smartphones, tablets, fotocamera’s, navigaties, mp3’s, videocamera’s, draagbare spelcomputers, etc. kan opladen als je geen beschikking hebt over een stopcontact. De powerbank is vaak van een klein formaat, zodat je hem makkelijk mee kan nemen, bijvoorbeeld in de trein/bus, naar school, op reis, of naar een festival. Een powerbank is ook handig wanneer je altijd bereikbaar moet zijn met je telefoon zonder dat er een stopcontact in de buurt is. Daarnaast zijn Powerbanks ideaal als relatiegeschenk, promotiemiddel of voor eigen branding te gebruiken.

Hoe kunt u de levensduur van uw accu/batterij verlengen?

Een lithium-ion batterij/accu kunt u ongeveer 400-600 keer opladen maar bij alle lithium-ion accu’s loopt de capaciteit in de loop van de jaren terug. Onder bepaalde omstandigheden kan dit zelfs heel snel gaan. Als u de tips op deze pagina volgt gaat uw accu een stuk langer mee.

Een Lithium-Ion batterij verliest gemiddeld ongeveer 20% per jaar. U kunt dit effect echter versterken of verzwakken. Het belangrijkste is namelijk de gemiddelde temperatuur waaraan u de batterij/accu blootstelt. Legt u uw batterij altijd op de kachel? Dan kan de accu al binnen twee jaar niet meer werken. Zelfs een gloednieuwe batterij heeft al wat energie verloren omdat deze al even uit de fabriek is. De batterij die u in de telefoonwinkel, computerwinkel of bij een webshop koopt heeft daardoor een capaciteit van gemiddeld 70-80%. Meer (Engelstalige) informatie over de levensduur van lithium-Ion batterij vindt u hier.

Op een gegeven moment is uw batterij verouderd. Hij neemt dan geen stroom meer op. Dit merkt u als uw apparaat slechts heel kort of helemaal niet meer werkt op uw telefoon, tablet of laptop.

Do’s and don’ts